Over Hoogerop

Onze kinderen zien we graag zonder hindernissen opgroeien. Toch gaat het groter worden niet altijd zonder slag of stoot en komt iedereen in het leven op een punt, dat hij of zij een steuntje in de rug kan gebruiken.

Voor hulp bij groei in de ontwikkeling, het omgaan met verschillende uitdagingen en het bekijken van de weg naar een krachtige toekomst vanuit een ander perspectief, is soms een bezoek aan een kinder- en jongerencoach een goed idee!

Onze visie is dat lekker in je vel zitten, een voorwaarde is om goed tot je recht te komen, zowel in sociale situaties als in het leren. Een goed zelfbeeld zorgt voor positieve ervaringen. Deze ervaringen samen staan garant voor een positieve en krachtige toekomst.
Dit bereiken we samen door een luisterend oor, veel vragen stellen en daarnaast gebruik te maken van talenten en krachten van een kind en vooral… veel te oefenen!

Hoogerop Kindercoaching werkt op locatie. Bij u thuis of in overleg op de school
van uw kind.

Over mij
Mijn naam is Debbie Hoogervorst. Ik werk sinds 16 jaar in het basisonderwijs als leerkracht en heb me gespecialiseerd in het gedrag van kinderen. Ik werkte eerst op een basisschool in een dorp, waar ik als juf kinderen lesgaf en begeleidde. Hoewel dit erg leuk was, kreeg ik steeds meer het gevoel dat ik tijd en handen tekort kwam. Ik zag kinderen, die ingrijpende levenservaringen opdeden, niet lekker in hun vel zitten. Dit ging ten koste van het contact met anderen en het leren. Nadat ik op mijn school een fantastische kindercoach aan het werk zag, wist ik het zeker. Dat wilde ik ook!

In 2012 deed ik de opleiding tot Integratief Kindercoach bij BGL in Hoofddorp. Aansluitend volgde ik verschillende cursussen en trainingen waarna ik oplossingsgericht aan de slag ging als kindercoach op mijn school. Hier deed ik mooie ervaringen op en leerde steeds meer.

Sinds de zomer van 2017 werk ik op een basisschool in de binnenstad van Den Haag en ben ik bezig met Hoogerop Kindercoaching. Mijn wens is om meer kinderen (en hun ouders) te helpen hun eigen weg te vinden in het leven. De maatschappij stelt hogere eisen aan kinderen en ouders en dit kan soms zijn tol eisen.

Studies en ervaring:

2001-2005 Pabo – Hogeschool Leiden

2011-2012 Opleiding tot Integratief Kindercoach – BGL Hoofddorp

2012 training Kids’Skills – Brand New Way Haarlem

2012 Training werken met de meldcode – BGL Hoofddorp

2013 Congres Pesten past niet – Utrecht

2015-2016 Oplossingsgericht coachen in het onderwijs – Solutions-Centre Driebergen

2018 Matrixcoaching – Matrix Instituut Nederland

2018 Sociale vaardigheden: Coole Kikkertraining – Drs. Anne Kooijman

2019 Rots en Watertraining bij het Gadaku Instituut, Nederland